Huisartsenpraktijk Sint Martinus
Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Sint Martinus.
Medische gegevens delen
Wij willen graag zorgen dat u ook in het weekend en de avond/nacht goede zorg krijgt. Daarom vragen wij aan u of wij de belangrijkste gegevens uit uw dossier mogen delen met andere zorgverleners. Alleen zorgverleners die u behandelen mogen uw gegevens digitaal opvragen. En alleen als dat nodig is voor goede zorg. Wij delen uw informatie uiteraard alleen als u daarvoor toestemming geeft.
Om welke gegevens gaat het?
We delen alleen medische gegevens die belangrijk zijn voor uw behandeling. Het gaat dan bijvoorbeeld om medicijngebruik en allergieën voor medicijnen, recente metingen en uitslagen en uw huidige gezondheidsproblemen. Meer informatie over de uitwisseling van gegevens is te vinden op: Volgjezorg | Grip op je medische gegevens. Daar staat ook een lijst van zorgverleners die de gegevens mogen inzien. Er staat ook wie de gegevens niet mogen inzien (bijvoorbeeld zorgverzekeraars of bedrijfsartsen).
Hoe geef ik toestemming?
Als u toestemming wilt geven voor het delen van uw medische gegevens kunt u dat zeggen tegen de huisarts of assistente. U kunt dit ook zelf regelen via Volgjezorg | Grip op je medische gegevens.
Hoe werkt het delen van medische gegevens?
Voor het uitwisselen van medische gegevens gebruiken huisartsen en apotheken het Landelijk Schakel Punt (LSP). Onderstaand filmpje laat zien hoe dit werkt.
Bloed prikken
Voor bloed prikken kunt u op afspraak terecht bij:
De assistente, enkel met een formulier van uw huisarts. maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 10.00.
Wilt u op een andere locatie prikken of heeft u een formulier van de specialist dan kunt u op afspraak terecht op:
- Place for Bizz
- Kerkhofstraat 21, 5554 HG Valkenswaard
- maandag t/m donderdag tussen 08.00 en 14.15, vrijdag tussen 08.00 en 13.00
- Afspraken maken via https://diagnostiekvooru.prikafspraak.nl/
- De Winnenpoort (sluit vanaf 25-12-2024)
- Van Heinsbergdal 2
5551 EZ Dommelen
- Maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 12.30, op woensdag gesloten.
- Afspraken maken via https://diagnostiekvooru.prikafspraak.nl/
- Vanaf 02-01-2025 kunt u terecht bij:
- Fysio van Hoof
- Escudohof 2
5551 DD Dommelen
- Maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 12.30, op woensdag gesloten.
- Afspraken maken via https://diagnostiekvooru.prikafspraak.nl/
- Maxima Medisch Centrum
- De Run 4600
- maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur.
- Afspraken maken via https://www.mmc.nl/klinischlab/aandoeningen-en-behandelingen/bloed-prikken/
Kosten en eigen risico
Iedere Nederlander heeft een verplichte zorgverzekering. Daarnaast geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder een eigen risico. Het bezoek aan de huisarts valt niet onder het eigen risico. Kosten voor onderzoek of voor zorg buiten de praktijk vallen hier wél onder.
Denk hierbij aan:
Of in uw geval een betaling binnen of buiten het eigen risico valt, kunt u altijd bij uw zorgverzekeraar navragen. Voor de aanvullende verzekering gelden vergoedingsvoorwaarden die per verzekeraar en per aanvullende polis sterk kunnen verschillen. Uw huisarts is niet bekend met deze afspraken tussen u en uw verzekeraar. Vraag bij twijfel na bij uw verzekeraar of u met uw verzekerde aanvullende pakket in aanmerking komt voor een vergoeding.
No show tarief
Invoering no-show tarief
Het komt steeds vaker voor dat patiënten zonder bericht niet op afspraken bij de huisarts of praktijkmedewerkers verschijnen. Met ingang van 1 januari 2024 hebben wij daarom, op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) een ‘no-show’ tarief ingevoerd.
Waarom een ‘no-show’ tarief?
Steeds meer mensen willen een afspraak maken voor het spreekuur. In de tijd die bij uw huisarts voor u gereserveerd stond had uw huisarts ook iemand anders kunnen helpen. De praktijk wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden. U wilt met uw medische klacht immers ook graag zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door uw afspraak op tijd telefonisch af te zeggen.
Kunt u niet op uw afspraak komen?
Meldt dit dan uiterlijk 1 werkdag van te voren (maandag t/m vrijdag) telefonisch bij de assistente op nummer 040-2015081. De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt vaak direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Er wordt dan natuurlijk géén no-show tarief berekend.
No show factuur
Patiënten die 2 of meer keer hun afspraak zijn vergeten of niet tijdig hebben afgezegd kunnen hiervoor een factuur ontvangen. Wij sturen bij de eerst vergeten afspraak een brief waarin staat op welke dag en tijd u niet geweest bent.
De hoogte van het no-show tarief
Het no-show tarief is een schadevergoeding voor de kosten die de praktijk maakt. De tarieven van het no-show tarief zijn 15 euro voor een enkele afspraak van 10 minuten, 30 euro voor een dubbele afspraak van 20 minuten en 50 euro voor een bijzondere afspraak zoals een ingreep, longfunctietest, spiraal plaatsen etc. Hier vallen ook alle consulten bij de assistentes en praktijkondersteuners onder.
Hoe werkt het?
U ontvangt de rekening met het te betalen bedrag per post thuis. Indien de rekening voor een volgende afspraak nog niet is betaald, dan moet u het bedrag contant aan de praktijkbalie afrekenen, voordat de afspraak door kan gaan.
Indien nodig kan een incassobureau worden ingeschakeld.
Let op: uw zorgverzekeraar vergoedt de no-show factuur niet.
Medische verklaring
Vaak krijgen wij het verzoek om een medische verklaring te schrijven. Bijvoorbeeld bij het annuleren van reizen, ziekmelding etc. Daarbij volgen wij het standpunt van de KNMG. Op de website van de KNMG staat een verklaring waarin u kunt lezen waarom wij geen medische verklaring kunnen schrijven. Deze kunt u uitprinten en mogelijk daarmee toch uw verzekering of werkgever tevreden stellen.
Betrouwbare websites
Adressen in de zorg
Eerste hulp
Geneesmiddelen - Gids
Gezondheidswebsites
Medische zoekmachines
Patiëntenvereniging
Prijzen Geneesmiddelen
Tijdschriften
Zorgverzekeraar
Meldpunt bijwerkingen
Het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb is het nationale meldpunt van bijwerkingen van geneesmiddelen in Nederland. Doordat alle meldingen op één centraal punt worden verzameld, kan Lareb de veiligheid van geneesmiddelen in Nederland bewaken. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk bijwerkingen ook daadwerkelijk worden gemeld!
U kunt op deze website als gebruiker van geneesmiddelen een bijwerking bij Lareb melden. Uiteraard wordt alle informatie die u aan ons stuurt strikt vertrouwelijk behandeld.
Wanneer u andere ervaringen (geen bijwerkingen) met het geneesmiddel wilt melden, kunt u terecht bij het Meldpunt Medicijnen van DGV. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan problemen met de verpakking of bijsluiterteksten.
Begin uw melding
Geneesmiddelen mee op reis
Gebruikers van geneesmiddelen die onder de opiumwet vallen kunnen deze niet zomaar meenemen naar het buitenland. Hiervoor is een verklaring nodig.
Wat zijn de opiumwetsmiddelen
Een opiumwetsmiddel is een stof met een bepaalde werking op het menselijk bewustzijn. Deze middelen worden ook wel ‘verdovende middelen’, ‘narcotica’ of ‘drugs’ genoemd. Een groot aantal geneesmiddelen bevat zo’n opiumwetsmiddel. Opiumwetsmiddelen vallen onder de Opiumwet en zijn verdeeld in twee lijsten. Op lijst I van de Opiumwet staan de zogenoemde ‘hard drugs’, zoals heroïne, maar ook zware pijnstillers en het geneesmiddel Ritalin. Op lijst II staan de zogenaamde ‘soft drugs’, zoals hennepproducten en slaap- en kalmeringsmiddelen.Voor de complete lijsten I en II ga naar de website: www.hetcak.nl
Welke verklaring is nodig
Er bestaan twee verschillende verklaringen:
Let op, de verklaringen moeten gecontroleerd worden door het CAK. Wanneer u buiten het Schengengebied reist, dient het ook gelegaliseerd te worden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Klik hier voor de brochure over de regeling van medicijnen op reis
Schengenlanden
De Schengenlanden zijn België, Malta, Denemarken, Nederland, Duitsland, Noorwegen, Estland, Oostenrijk, Finland, Polen, Frankrijk, Portugal, Griekenland, Slovenië, Hongarije, Slowakije, Italië, Spanje, Letland, Tsjechië, Liechtenstein, IJsland, Litouwen, Zweden, Luxemburg en Zwitserland
Waarom is een verklaring nodig
In veel landen is het bezitten en gebruiken van opiumwetsmiddelen streng verboden.
Om geneesmiddelen die een opiumwetsmiddel bevatten legaal mee op reis te nemen is een verklaring nodig.
Waarschuwing: reizen naar het buitenland zonder verklaring voor een geneesmiddel dat onder de Opiumwet valt is strafbaar.
Meer weten over Schengenverklaring? Op de website www.hetcak.nl staat alle informatie over reizen met medicijnen.
Ook kunt u bellen naar: 0800 – 2108